20.2.2023. 7:56
0
Očekuje se procvat turizma u jugoistočnoj Evropi
FOTO: BHturizam
Očekuje se procvat turizma u jugoistočnoj Evropi, budući da je interes za ovu destinaciju najveći u historiji.

Balkan cvjeta. To je jedna od posljednjih egzotičnih regija u Evropi, ali sve je više ljudi posjećuje jer ima raznolikost, od Alpa do Egeja, nudi kulturu, prirodne atrakcije, plaže, planine, gurmanske atrakcije, vino i skijanje – objavio je euvopski turistički portal “New Deal” koji se bavi turizmom jugoistočne Evrope.

Zaključak je da je u regiji sve veći interes za ulaganje u hotele, jer turisti postaju svjesniji regije kao nove turističke destinacije.

NDE navodi da će krajem marta održati godišnji sastanak turističkih kompanija iz svih balkanskih zemalja – Grčke, Moldavije, Rumunije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Albanije.

U izvještaju se navodi da ova regija nudi izvrsnu vrijednost za novac za ove destinacije, posebno za zemlje izvan Evropske unije, a Albanija je jedno od najperspektivnijih odredišta. Zanimanje za ovu zemlju posebno je poraslo među Britancima, jer dnevno iz Velike Britanije u Albaniju leti više od osam letova.

Prema tim podacima, Hrvatska je imala rekordne rezultate tokom ljetne sezone, a Slovenija je, s druge strane, jedna od najboljih destinacija za održivi turizam, s tim da zemlja ima veliko iskustvo u zelenom turizmu.

Ovoj platformi je nedavno dodata i Moldavija, kao zemlja koja je navodno odlična za ljubitelje vina, piše Politika.rs.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.