15.3.2023. 12:28
1
Sarajka objavila uznemirujuće detalje monstruoznog čina u kojem je muškarac odsjekao uši psu: "Pogledam u nju, a njoj doslovno šiklja krv"
Nakon velikog broja prijava i apela o zlostavljanom psu u Sarajevu, kojem je vlasnik odrezao uši, nakon što su svjedoci pozvali nadležnu Policijsku upravu, muškarac je uhapšen.

Detalje o ovom monstuoznom činu objavila je Sarajka na Facebook grupi "Av, Mau Sarajevo."

"Večeras sam imala situaciju blago rečeno da sam ostala u šoku. Inače, imam psa i u šetnji smo upoznali momka koji isto ima psa. Ponekad se sastanemo, izvedemo pse u šetnju. Međutim, večeras taj dečko dolazi u vidno pijanom stanju, primjetim nešto čudno i sa psom. U datom momentu krenem da pomazim psa i osjetim na ruci mi odjednom nešto vlažno/ljepljivo. U mraku baš ne vidim šta se dešava, malo bolje pogledam - moja ruka, tene sve od krvi. Pitam šta se desilo, on meni govori da je odsjekao psu uši (sam, makazama). Pogledam u psa njemu tj. njoj doslovno šiklja krv. Pas u vidno lošem stanju, preplašena neće njemu da priđe (on je vuče za povodac). Molim vas kome se obratiti - smatram da mu treba oduzeti psa", napisala je prije dva dana na pomenutoj stranici. 

Kako smo ranije pisali, policijski službenici Policijske uprave Novo Sarajevo jučer su uhapsili E. H., rođen 1987. godine u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "mučenje i ubijanje životinja".

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, a psa su preuzeli uposlenici Skloništa za pse "Hachiko" d.o.o. Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

 
MUP KS
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.