24.4.2023. 11:49
1
Cvijanović stigla na Kubu: Da li traži podršku za priznanje eventualne nezavisnosti Republike Srpske?
Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović stigla je u zvaničnu posjetu Kubi, javljaju tamošnji mediji, prenosi etto.ba.

Cvijanović je ranije najavila posjetu ovoj komunističkoj državi. Ovo je jedna od prvih službenih posjeta predsjedavajuće Predsjedništva BiH od početka mandata.

Iako apsolutno nije poznato šta je razlog posjete Kubi, prema nezvaničnim informacijama, Cvijanović na Kubi provjerava teren za moguće priznanje Republike Srpske nakon proglašenja nezavnosti!

Cvijanović će iskoristiti poziciju predsjedavajuće Predsjedništva BiH da, po nalogu Milorada Dodika, provjeri da li bi i koliko država imalo pozitivnu reakciju na unilateralno proglašenje nezavisnosti i udar na Dejtonskim mirovni sporazum.

(Ajdin B.)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.