28.4.2023. 10:41
2
Konaković, Forto i Nikšić obraćaju se na press konferenciji prije sjednice Predstavničkog doma PFBiH
U centrali SDP BiH danas će u 11:30 biti održana press konferencija predsjednika stranaka trojke SDP-a, NIP-a i Naše stranke Nermina Nikšića, Elmedina Konakovića i Edina Forte.

Nakon što je visoki predstavnik Christian Schmidt nametnuo privremenu odluku kojom je omogućio glasanje za novu Vladu FBiH, predsjednici ovih stranaka oglašavali su se pojedinačno. 

Iako su danima prije tvrdili da neće pristati na privremeno rješenje i nametnutu Vladu upravo to je i omogućeno Schmidtovom odlukom. 

Nakon rekonstrukcije, u novoj Vladi je predložen drugačiji raspored ministarstava, pa je tako HDZ na pet, SDP pet, NIP dva, NS dva, HDZ jedan, te jedno ministarstvo Rami Isaku čiji je sin zastupnik u PD PFBiH. 

Schmidt je novom kratkoročnom odlukom naredio da se sjednica Predstavničkog doma mora održati danas, a zakazana je za 14 sati. U isto vrijeme održat će se i protesti pred zgradom Parlamenta FBiH. 

(Ajdin B.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.