18.5.2023. 12:51
0
Vijeće ministara BiH imenovalo Zorana Tegeltiju na čelo Uprave za indirektno oporezivanje
Zoran Tegeltija, ministar finansija i trezora BiH, imenovan je za direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH.

Imenovanje Tegeltije bilo je uvršteno na dnevni red sjednice koja je u toku i nije jedino koje će se desiti danas nego će na nove direktorske pozicije biti postavljeni i čelnici nekih drugih institucija u BiH, navodi Avaz. 


Pojedinci osporavali imenovanje Tegeltije

Inače, Tegeltijno imenovanje izazvalo je posebno interesovanje u javnosti jer na čelo UIO dolazi sa mjesta ministra finansija i trezora BiH.

Tokom konkursne procedure, pojedinci su osporavali imenovanje Tegeltije, međutim u Vijeću ministara BiH smatraju da nije bilo smetnji da on bude imenovan, zbog čega su ga i stavili na dnevni red i to nakon što su stigli rezultati konkursa koje je sproveo Upravni odbor UIO.

U Vijeću ministara BiH su rekli da ne postoje smetnje da Tegeltija nakon što podnese ostavku predsjedavajućoj Vijeća ministara BiH Borjani Krišto bude razriješen dužnosti jer ta odluka ne ide dalje u parlamentarnu proceduru.


Mora podnijeti ostavku u Vijeću ministara

Nakon što bude usvojena ostavka Tegeltije, novi ministar imenuje se u Predstavničkom domu nakon što ga predloži predsjedavajuća Vijeća ministara, a prijedlog njoj dostavlja stranka kojoj je pripala ta pozicija, u ovom slučaju to je SNSD.

U ovoj stranci još nisu precizirali ko bi mogao da zamijeni Tegeltiju na čelu Ministarstva finansija i trezora BiH, a spekulisalo se o nekoliko imena.



(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.