23.5.2023. 22:25
0
Razlozi Skakinog hapšenja: Fiktivna edukacija, bolid formule E, javna rasvjeta i zapošljavanje savjetnika?
Bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka navodno je davao budžetski novac udruženjima i firmama u kojima su bili angažovani članovi njegove i porodice njegovih savjetnika. Taj novac je navodno trošen nenamjenski, piše Istraga.

Upravo su ove odluke temelj dugogodišnje istrage koju Tužilaštvo Kantona Sarajevo provodi.

No, na spisku sumnjivih poslova zbog kojih je Tužilaštvo Kantona Sarajevo uhapsilo Skaku nema slučajeva Eyof i Vidikovac, gdje su bliske poslovne veze sa Skakom imali kadrovi NiP-a, Naše stranke i SDP-a (potpredsjednik Federacije Igor Stojanović, Jasmin /Kemala/ Ademović i Kenan /Denisa/ Zvizdić), piše Istraga.ba. 

Gradska uprava je, kako navodi Istraga.ba, podnijela prijave protiv Skake i za slučaj Vidikovac, ali Tužilaštvo Kantona Sarajevo još uvijek nije otvorilo istragu u ovom slučaju. Istraga je, međutim, otvorena zbog nezakonitog prijema četvero savjetnika i nenamjenskog trošenja budžetskog novca.

Detaljnije o razlozima hapšenja Skake pročitajte OVDJE



(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.