6.6.2023. 13:01
0
Višković o kamatnim stopama za RS: FBiH je bila pametnija, to je činjenica
FOTO: RTRS
Radovan Višković, premijer Republike Srpske, na današnjoj sjednici NSRS-a govorio je o novom zaduživanju manjeg bh. entiteta.

Istakao je da će Republika Srpska ići u emisiju obveznica od 210 miliona KM, a da će kamatna stopa biti 6,1 posto.

Nakon što je Višković objavio ove informacije, uslijedila su pitanja opozicionih poslanika.

Višković je, između ostalog, dobio pitanje od Igora Crnadka da objasni zašto je kamata toliko visoka s obzirom na činjenicu da je u maju na Sarajevskoj berzi došlo do prodaje obveznica Federalne vlade na rok od sedam godina, a kamatna stopa je samo 3,8 posto.

Na to je Višković odgovorio da je Federacija BiH bila malo pametnija.

- Smatramo da je najniža koju smo mogli postići u ovom trenutku na našem tržištu. FBiH je bila malo pamentija i nije dozvolila da sve banke budu privatne. Ostavila je svoju banku, koja diktira kamatne stope. Činjenice su jednostavno takve, rekao je Višković.

(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.