7.6.2023. 12:55
0
Kešo: Odgovori Heleza jasno govore da je on u medijima iznosio niz neistina
FOTO: BOSNAINFO
Prilikom odgovora na zastupnička pitanja na sjednici Predstavničkog doma PSBiH zastupnik Safet Kešo (SDA) je kazao da je zadovoljan odgovorima koje mu je ponudio ministar odbrane Zukan Helez (SDP).


- Nažalost, odgovori ministra, koje je on lično potpisao, govore jasno i nedvosmisleno da je on u medijima iznosio niz neistina. I to, rekao je, da je budžet ministarstva povećan za 100 miliona, a u odgovoru stoji da je 85 miliona. Rekao je da se prosječna plaća vojnika penje do 1.700 KM, a u odgovoru se to ne vidi. Tu je bio najbliži istini, jer je riječ o 1.592 KM. Također jer je ministar u medijima naveo da su nekim generalima i visokim zvaničnicima s plaćama od 3.000, 4.000 ili 5.000 KM plaćani odlasci na hadž. U odgovoru na pitanje je navedeno da osobe sa navedenim plaćama od osnivanja Oružanih snaga nisu odlazili na hadž – rekao je Kešo.

Naveo je i da je neistina da je 500.000 KM korišteno za troškove mobilnih telefona za 180 osoba.

- U odgovoru se navodi da je to utvrđeno pravilnikom i da iznosi 155.200 KM i odnosi se na 253 lica. Još jedna neistina, a u pisanoj firmi. Rekao je u medijima da mu je nuđen telefon od 2.000 KM. Telefoni su uzimani grupno i oni su plaćani 1 KM, a ne po stvarnoj cijeni. Apeliram na sve nas da vodimo računa u javnosti. Sifet Podžić nije bio čovjek od javašluka, niti je bio rastrošan – kazao je Kešo, navodi Avaz. 


(A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.