7.6.2023. 13:10
0
Detalji iz sudnice: Doktor Kučukalić rekao da Alisa Mutap nije imala nikakvu povredu mozga ni vratne kičme
U toku je ročište u Sudu BiH u slučaju "Dženan Memić" na kojem su do sada reprodukovana saslušanja dr. Abdulaha Kučukalića, vještaka psihijatrijske struke i dr. Hamze Žuje, vještaka sudske medicine.

Kako javlja Avaz, dr. Kučukalić je rekao da u medicinskoj dokumentaciji iz KUM-a od 8. februara 2016. godine nije naznačeno da je Alisa Ramić tada Mutap, imala potres mozga, da nije imala nikakvu povredu mozga ali ni vratne kičme. 

- To nije pokazao CT snimak - rekao je danas dr. Kučukalić.

Također, ljekari su rekli da je bila svjesna. Kučukalić je ponovio da je bila komunikativna i orijentisana.

Doktor Kučukalić je danas u Sudu BiH ponovio da isključuje retrogradnu potpunu amneziju, koja može trajati duži period, a ostavlja mogućnost kratkotrajne psihogene amnezije koja je do sada morala proći.

U toku je pauza na ročištu, a očekuje se svjedočenje neurohirurga dr. Kemala Dizdarevića. 

Otac tragično stradalog Dženana Memića je prije ročišta u razgovoru za Source portal otkrio šta mu je prije osam godina rekla Dalida Burzić. Šta je rekao tom prilikom možete pogledati OVDJE.
 
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.