13.6.2023. 12:45
0
Šta su snimile kamere u blizini mjesta ubistva policajaca: Svjedok "prepoznao" Trifkovića
U Sarajevu pred Kantonalnim sudom danas je nastavljen pretres u predmetu "Sava Marinković i drugi" koji se odnosi na slučaj ubistva policijskih službenika Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Prvo ročište

Početkom februara održano je prvo ročište u slučaju ubistva sarajevskih policajaca i od tada su pred Kantonalnim sudom Sarajevo, kao svjedoci Tužilaštva KS, svjedočili inspektori SIPA-e i službenici MUP-a KS koji su bili članovi specijalnog istražnog tima koji oformljen isključivo radi ovog slučaja.

Na današnjem ročištu saslušana je Petrović Nevenka, majka Tomislava Petrovića u čijem je posjedu bio automobil koji je kasnije prodat.

Istakla je da je po automobil njenog sina došao njegov prijatelj Marko Trifković, te istakao da je njegov automobil u kvaru i da mu je potreban ovaj za put.

Saslušanje svjedoka

Salušan je i Karić Jusuf, koji je 23. oktobra 2018. godine prijavio da mu je obijen automobil, Audi 6, te da ga je na parkingu te noći kada se parkirao, nepoznati mladić s kapuljačom upitao da li bi prodao auto.

U svom iskazu Karić je naveo da nepoznati momak s kapuljačom, koji mu je te noći prišao, asocira na trećeoptuženog.

Svoj iskaz su dali i Mirsad Zeković, policijski službenik MUP-a KS, odjel Novi Grad, koji je radio kao službeno lice te prikupljao operativne podatke za ubistvo policajaca. U svom iskazu je istakao da je izuzeo CD s jednog objekta čije kamere pokrivaju taj dio ulice.

Salušan je i Mehmed Spahić Adil, također policijski službenik odjela kriminalne policije, koji je istakao da se po službenoj dužnosti uputio na lice mjesta kako bi provjerio nadzorne kamere sa obližnjih objekata.

Tim povodom je dana 26. oktorba 2018. godine uz odobrenje Kantonalnog suda izuzeo videosnimak koji je snimila kamera sa marketa "Bingo".

Veći broj objekata

Jedan od svjedoka bio je i Alen Čutuk, također policijski službenik, diplomirani pravnik i istražitelj MUP-a KS, koji je u svom iskazu istakao je 26. oktorba 2018. godine izuzeo snimak s videonadzora marketa “Merkator”, te 30. i 31. snimke s videonadzora Kulturnog Centra, odnosno rezidencije Saudijske Arabije i Toplana.

Videosnimke s Bosanske džamije izuzela je Nišić Slobodanka, također policijska služenica MUP-a KS, koja je u svom današnjem iskazu navela da je usmenom naredbom Suda, izvršila izuzeće CD nadzornih kamera sa pomenutog objekta, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.