14.6.2023. 16:05
0
Premijer Halilagić o pucnjavi u školi u Lukavcu: Šokiran sam i užasnut
Povodom pucnjave u osnovnoj školi u Lukavcu, u kojoj je učenik teško ranio nastavnika, premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić kazao je kako je šokiran i užasnut.

“U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime izražavam nadu, očekivanje i želju da se naš povrijeđeni sugrađanin brzo i uspješno oporavi. Također, svim učenicima, ali i drugim uposlenicima škole želim da ova trauma na njih ostavi što manje posljedice.

U tom smislu Vlada Tuzlanskog kantona razmatra mogućnosti i načine da osiguramo potrebnu pomoć svima na koje je ovaj događaj ostavio bilo kakvu posljedicu. Također, svi u okviru svojih nadležnosti preispitujemo naša dosadašnja postupanja u potrazi za odgovorom „kako i u kojem smjeru dalje djelovati da osiguramo još veći stepen bezbijednosti učenika, nastavnika i drugog osoblja“, saopćeno je.

Navodi se dalje da će se u skladu sa analizom koja će biti napravljena poduzeti sve mjere da se ovakvi i slični događaji u budućnosti preveniraju.

“S obzirom na to da je porodica jezgro društva, u tome nam je neophodna pomoć i podrška roditelja i staratelja. Kao roditelj, pozivam vas da više vremena posvetimo svojoj djeci, da razgovaramo s njima, uočimo modele ponašanja, promjene, eventualne anomalije, suočimo se i sa vlastitim problemima i sami potražimo stručnu pomoć i podršku, a sve kako zbog zanemarivanja problema ne bi dolazilo do njihove eskalacije.

Kao premijer Kantona obećavam da ćemo sa još većim intenzitetom, u saradnji sa svim relevantnim institucijama i stručnjacima u oblasti pedagogije, edukacije, maloljetničke delinkvencije, sigurnosti i drugih oblasti nastaviti da radimo i iznalazimo mogućnosti da već u narednu školsku godinu djeca krenu u sigurnijem školskom ambijentu“, navodi se u saopćenju.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.