15.6.2023. 18:11
0
Admir Arnautović Šmrk izlazi iz pritvora: Tužilaštvo BiH predložilo mjere zabrane
Tužilaštvo BiH podnijelo je prijedlog da se Admiru Arnautoviću Šmrku odrede mjere zabrane nakon čega bi bio pušten iz pritvora u Vojkovićima, potvrdio je za portal “Avaza” advokat Jasmin Alikadić koji zastupa Arnautovića.

- Mi smo zaprimili dopis Suda BiH da se izjasnimo povodom predloženih mjera zabrane u odnosu na osumnjičenog Arnautovića. Nisu podigli optužnicu u roku od devet mjeseci i njemu ističe taj zakonski pritvor tako da su morali ići s tim prijedlogom - kazao je za “Avaz” advokat Alikadić.

Arnautoviću je pritvor određen 22. septembra 2022. godine, a prema posljednjem rješenju Suda o produženju, pritvor mu ističe 20. juna 2023.

Tužilaštvo BiH Šmrka sumnjiči da je u periodu od polovine 2019. na teritoriji BiH, Hrvatske, Austrije, Njemačke, Nizozemske, Belgije, Španije, Južne Amerike, Srbije, Crne Gore, Švicarske, Slovenije, organizirao međunarodnu kriminalnu grupu koja se kontinuirano bavila neovlaštenim prometom opojnih droga kokain, kanabis i spid.

Arnautović je uhapšen u sklopu istrage o Sky aplikaciji, a on i članovi njegove grupe imali su zaštićene kodove, kako bi dogovarali kriminalne aktivnosti, tvrdi Tužilaštvo. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.