16.6.2023. 16:13
4
Admiru Arnautoviću Šmrku ukinut pritvor: Određene mu tri mjere zabrane
Sud Bosne i Hercegovine danas je donio konačno rješenje kojim je prihvaćen prijedlog Tužilaštva BiH od 15.6.2022. za određivanje kućnog pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku.

Naime, kako se navodi u zvaničnom saopćenju osumnjičenom Admiru Arnautoviću Šmrku ukinuta mjera pritvora te istovremeno su određene mjere zabrane.

“Određene su ove mjere zabrane: mjera zabrane napuštanja adrese boravišta, mjera zabrane putovanja, zabrana sastajanja s određenim osobama. Admir Arnautović osumnjičen je za počinjenje krivičnog djela organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda”, navodi se u saopćenju Suda BiH.

Podsjećamo i na to da Tužilaštvo BiH Šmrka sumnjiči da je u periodu od polovine 2019. na teritoriji BiH, Hrvatske, Austrije, Njemačke, Nizozemske, Belgije, Španije, Južne Amerike, Srbije, Crne Gore, Švicarske, Slovenije, organizirao međunarodnu kriminalnu grupu koja se kontinuirano bavila neovlaštenim prometom opojnih droga kokain, kanabis i spid.

Arnautović je uhapšen u sklopu istrage o Sky aplikaciji, a on i članovi njegove grupe imali su zaštićene kodove, kako bi dogovarali kriminalne aktivnosti, saopćilo je ranije Tužilaštvo. 

 
4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.