16.6.2023. 18:28
0
Općinski sud u Lukavcu odredio pritvor ocu dječaka koji je pucao u nastavnika
Općinski sud u Lukavcu danas je, na prijedlog Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK), odredio mjeru pritvora ocu djeteta iz Lukavca koje je u srijedu pucalo i teško ranilo nastavnika u Osnovnoj školi Lukavac Grad.


Osumnjičen je za krivično djelo zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika iz Krivičnog zakona FBiH i za krivično djelo iz člana 72 i 73 Zakona o oružju i municiji TK (neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja i bitnih dijelova za oružje).

Protiv osumnjičenog je otvorena istraga te ga je postupajući tuzilac sinoć ispitao u vezi sa krivičnim djelima koja mu se stavljaju na teret.

Podsjećamo, u pucnjavi koja se dogodila u srijedu u osnovnoj školi u Lukavcu, teško je ranjen nastavnik, a maloljetni napadač je uhapšen. Riječ je o bivšem učeniku koji je na polugodištu premješten iz te škole zbog neprimjerenog ponašanja, prenosi BHRT.



(Patria/A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.