26.6.2023. 13:23
1
Još jedan zemljotres u Hercegovini
FOTO: Twitter
Nakon što je sinoć zabilježen potres u Hercegovini, točnije kod Gruda, seizmološke službe su jutros zabilježile potres kod Makarske.

Osjetio se u 12 sati i 37 minuta, a prema EMSC-u, jačina mu je bila 3,4 stupnja po Richteru. Epicentar mu je bio 15 kilometara južno do Makarske i 50 kilometara zapadno od Mostara na dubini od 9 kilometara. 

Podsjetimo, umjeren potres s epicentrom kod Gruda uzdrmao u sinoć 0:23 sati zapadnu Hercegovinu, te se osjetio na širem području, uključujući Dalmaciju. Prve informacije bile su kako je potres jakosti 3,6 zabilježen između Mostara i Širokog Brijega.

Iako je većina medija jutros prenijela informaciju kako je potres jačine 3,3, na stranicama Euromediteranskog seizmološkog zavoda (EMSC) posljednja informacija je kako je magnituda potresa bila 3,8 stupnja Richtera. Jutros nakon potresa nije bilo prijavljene štete.

(Erna H.) 


 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.