30.6.2023. 10:42
0
Hrnjić s direktorima federalnih poljoprivrednih zavoda: Osigurati više sredstava za zavoda
FOTO: N1
Tokom sastanka razmotreni su prijedlozi za adekvatno rješavanje problema u funkcioniranju zavoda.

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić danas je u Sarajevu razgovarao s direktorima federalnih zavoda za poljoprivredu, prenosi Dnevni Avaz.

Kako je saopćeno iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, direktori Federalnog zavoda za poljoprivredu Sarajevo Omer Kurtović i Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar Marko Ivanković, informirali su ministra Hrnjića o aktivnostima koje ovi zavodi provode, te problematici u radu s posebnim fokusom na nedostatak finansijskih sredstava u ovogodišnjem budžetu za njihov rad.

Tokom sastanka razmotreni su prijedlozi za adekvatno rješavanje problema u funkcioniranju zavoda, ali i unapređenje njihovog rada, posebno kada je u pitnju održavanje opreme višemilionske vrijednosti. Ministar Hrnjić ovom prilikom naglasio je važnost poljoprivrednih zavoda za cjelokupni poljoprivredni sektor.

- Poljoprivredni zavodi su vrlo važni u funkcioniranju kompletnog sistema u poljoprivrednom sektoru, u čiji je rad i opremanje do sada uloženo više miliona KM. S tim u vezi, neophodno je osigurati sredstva kako bi neometano mogli nastaviti obavljati poslove koji su im dodijeljeni - kazao je ministar Hrnjić - prenosi Avaz.

Direktori zavoda izrazili su zahvalnost ministru Hrnjiću na spremnosti da se iznađu adekvatna rješenja na osiguranju finansijskih sredstava, a s tim i zaštiti, te unaprijedi rad ovih institucija, navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.


(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.