3.7.2023. 14:22
1
Stevandić se razbjesnio zbog išarane table: "Ovo je sve zbog Schmidta koji svojim odlukama motiviše ekstremiste!"
FOTO: Slobodna Bosna
Kritikovao i gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da je vandalizam na tabli pored puta u Republici Srpskoj čin onih koji su motivisani Kristijanom Šmitom koji je "svoju hajku protiv RS sveo na najniže strasti i grane".

"Oni koji njega podržavaju pokušavaju da mu se priključe vandalskim ponašanjem. Žao mi je što on ne vidi, bez obzira na nedostatak legitimiteta, da ugrožava mir i stabilnost unutar BiH", rekao je Stevandić, dodajući da Šmit svojim odlukama "motiviše ekstremiste" - prenosi Slobodna Bosna.

On je rekao i da je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić "svoju sramotu pokazala kada je na Kazanima sakrila nacionalnost žrtava", dok insistira na tome da na sarajevskoj Vijećnici piše “da su je zapalili srpski zločinci”.

"Znači kada pobijete Srbe, to su građani Sarajeva, a kada neko zapali biblioteku to su srpski zločinci iako su tu biblioteku, Vijećnicu, pravili Srbi" – istakao je Stevandić, komentarišući krivičnu prijavu Karićeve protiv gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića.

Podsjetimo, na šest ključnih ulaza u Istočno Sarajevo prije dva dana su postavljene table sa nazivom područja grada na srpskom i engleskom jeziku, na kojima je napisano da je 157.000 Srba moralo napustiti Sarajevo. Nakon toga je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić podnijela krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića zbog, kako je navela, izazivanja ili raspirivanja nacionalne, rasne ili vjerske mržnje, prenosi Slobodna Bosna.

Danas je pored magistralnog puta Jajce-Banjaluka na području opštine Mrkonjić Grad nepoznata osoba posula farbom tablu sa natpisom “Dobro došli u Republiku Srpsku” i napisala "živio Alija".

(Elmedina H.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.