18.5.2024. 10:02
0
Dva miliona KM od Banjalučanke ukrao glumac
Državljanin Gruzije Noa Tvalabešvili (41) kojeg terete za tešku krađu dva miliona maraka od Banjalučanke J.Š. po profesiji je glumac.

Objavio je ovo „Glas Srpske“, pozivajući se na nezvanična saznanja.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je određivanje pritvora za Tvalabešvilija.

Policija je u akciji “Iks” juče uhapsila ovog državljanina Gruzije, a traga se za još deset koji su učestvovali u pljački Banjalučanke koja se bavi trgovinom deviza, a radi se o organizovanoj kriminalnalnoj grupi koja je u BiH došla s namjerom da pljačka mjenjačnice deviza.

Načelnik PU Banjaluka Đurica Vukelić rekao je da je u okviru akcije “Iks” preduzet niz radnji na otkrivanju počinilaca i da je uhapšen jedan državljanin Gruzije na aerodromu u Sarajevu.

“Imali su jasno podjeljene uloge. Pojedinci su dovozili vozila u grad koji je meta krivičnog dela i potom se avionom ili autobusima vraćali u zemlju. Druge formacije su imale zaduženja da identifikuju i prate žrtve. Utvrđivali su životne navike žrtava. Ulazili su u mijenjačnice i pratili radnike i vlasnike i utvrđivali na koji način iznose novac. U grupi su bili pojedinci koji su obezbjeđivali stanove i drugu logistiku, ali i pojedinci koji su bili zaduženi za izvršenje krivičnih djela i to bez upotrebe oružja,” rekao je Vukelić.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.