28.6.2024. 9:01
1
Srbi pozivaju na protest zbog ponovne izgradnje džamije: "Širenje islamskog fundamentalizma"
FOTO: vijesti.me/Jadranka Ćetković
Na društvenim mrežama je prije dva dana objavljena fotografija jednog Instagram storyja na kojem izvjesni Slavko Kljajević poziva pravoslavce iz Bijelog Polja na protest protiv ponovne izgradnje Hadži-Danušine džamije u ovom crnogorskom mjestu.

Riječ je, naime, o džamiji koja je izgrađena u 18. stoljeću, a stradala 1944. godine, uslijed savezničkog bombardovanja.

Nakon Drugog svjetskog rata srušena je do temelja, a na njenom mjestu izgrađen je park i spomen obilježje palim borcima.

Prije nekoliko mjeseci više od četiri hiljada mještana Bijelog Polja potpisalo je peticiju kojom stranka Pravde i pomirenja traži ponovnu izgradnju džamije.

Pojedincima se, očigledno, ta inicijativa nije svidjela, pa se na društvenim mrežama proširio navodni poziv pravoslavcima iz Bijelog Polja da ne dozvole izgradnju džamije.

image
Poziv na protest koji se širi društvenim mrežama

- Udruženje Srba za borbu protiv izgradnje džamije na Gradskom trgu i širenje islamskog fundamentalizma, navodi se na papiru koji je objavio gore spomenuti Slavko Kljajević.

Kao organizator skupa navodi se izvjesni Petar Kljajević.

Crna Gora
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.