5.7.2023. 10:56
0
Delić razgovarao sa Sheldonom o reformi Penzijsko - invalidskog fonda FBiH
FOTO: Vlada FBiH / Avaz
Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić sastao se sa Christopherom Sheldonom, šefom Ureda Svjetske banke u BiH s kojim je preliminarno dogovorena saradnja na reformi Penzijsko - invalidskog fonda Federacije BiH.

Kako je saopćeno iz kabineta federalnog ministra rada i socijalne politike, ministar Delić je sa šefom Svjetske banke razgovarao o podršci Svjetske banke u izmjenama Zakona o organizaciji PIO/MIO fonda, što će omogućiti i pokretanje neophodne reforme ovog fonda.

- Reforma Fonda PIO/MIO neophodna je u svim segmentima njegove organizacije i poslovanja i ove godine krenut ćemo u izmjene Zakona o organizaciji Fonda PIO kako bi omogućili tu reformu. Svjetska banka će, kao naš partner, osim podrške u izradi Zakona, raditi i na dijagnostici stanja u Fondu, kao i funkcionalnu analizu koja će nam pokazati sve slabosti i preporuke za njihovo otklanjanje i usklađivanje rada Fonda sa standardima digitalnog stoljeća - najavio je ministar Delić, prenosi Dnevni Avaz.

Reforma organizacije Fonda projekat je koji bi trebao biti završen u narednih pet godina, ukoliko se pokaže da FBiH može pratiti regionalne trendove, odnosno prakse zemalja koje su sa Svjetskom bankom već prošle ovu reformu.


(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.