14.7.2023. 18:21
0
ZNG o rekonstrukciji Vlade KS: To je jedino logično, ali s nama još niko nije zvanično pričao
Nakon što je najavljena rekonstrukcija Vlade KS, nakon koje bi mjesto SBiH-a trebao, između ostalog, popuniti i ZNG, oglasili su se iz te stranke.

Njihov predstavnik u Skupštini KS je Damir Marjanović, koji je do sada djelovao kao opozicija. No to bi se moglo promijeniti.

Ipak, iz ZNG-a ne žele ništa prejudicirati.

“Pokret Za nove generacije podsjeća javnost da u proteklih 100 dana rada Vlada Kantona Sarajevo i vladajuća većina, nisu predložili ni usvojili niti jedan zakon, strategiju ili neki drugi za budućnost politički bitan dokument.

Istini za volju treba priznati da se pojedini ministri iz Vlade Kantona Sarajevo uistinu trude da pokažu neke rezultate, no većina i vlada u cjelini nisu opravdali svoje imenovanje.

Vidljivo je da je trenutna vladajuća većina imala i određenih loših kadrovskih rješenja, pa sama ideju o rekonstrukciji Vlade Kantona Sarajevo, sa ili bez ZNG-a, je jedino logično rješenje”, naveli su.

Oni kažu da ako neko njih smatra potencijalnim partnerom trebaju uzeti i njihov program u obzir.

“Zvaničnih pregovora nije bilo, nezvanični kontakti su svakodnevni. Onoga momenta kada i ako nezvanične ideje i kontakti prerastu u ozbiljne konsultacije i dokumente pokret Za nove generacije će o tome obavijestiti građane Kantona Sarajevo i širu javnost. Do tada se nećemo oglašavati, a u cilju izbjegavanja bilo kakvih špekulacija i ‘podrazumijevanja’, a sve na osnovu lošeg iskustva iz prethodnih pregovora”, istakli su u saopćenju.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.