19.7.2023. 21:43
0
Dodik ogorčen što se saznalo da je bio u SIPA-i
FOTO: N1
Dostavljanje informacije pojedinim medijima da je predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik dao izjavu pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH u Banjaluci dokaz je više da je riječ o tužilačko-političko-medijskoj igrariji usmjerenoj ka jednoj od najvažnijih institucija u svakoj normalnoj državi, rečeno je u Dodikovom kabinetu.

“Krajnje je neprihvatljivo i neozbiljno da se dostavlja i objavljuje informacija da je predsjednik RS-a dao izjavu što dovoljno govori o BiH i njenim institucijama. Sa druge strane, jasno je da je riječ o sprezi onih koji udruženo djeluju protiv RS-a, institucija i srpskog naroda”, poručeno je iz Kabineta predsjednika entiteta, prenosi N1.

Dodano je kako je objavljivanje da je Dodik dao iskaz službenim osobama zaposlenim u SIPA-i “prekršena tajnost istrage koja je u toku po nalogu Suda i Tužilaštva BiH i navedenim postupanjem stvara se pritisak javnosti, te narušava presumpcija nevinosti, jer je novinarsko izvještavanje, posebno medija u FBiH, izvršeno na način da je osobama pomenutim u tekstu već presuđeno”.

Također, iz Dodikovog kabineta su naveli da je odnos službenika SIPA-e bio maksimalno profesionalan i korektan, prenosi N1.

Iz Kabineta predsjednika RS-a poručili su da, “uprkos svim mogućim i nemogućim udarima i provokacijama, zvaničnici Republike Srpske, na čelu sa njenim predsjednikom, nikada neće podleći pritiscima i ucjenama i da će braniti ovaj bh. entitet, njen ustavni poredak i Dejtonski mirovni sporazum”.

Podsjetimo, Dodik je da izavju u svojstvu osumnjičenog za rušenje ustavnog poretka BiH, zbog usvajanja zakona u Narodnoj skupštini Republike Srpske kojim u tom entitetu neće primjenjivati odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.