21.7.2023. 22:28
0
SDA pozvala građane da izađu na referendum o smjeni Hadžibajrića: U interesu Općine Stari Grad
FOTO: Facebook
SDA Stari Grad pozvala je građane da izađu na referendum o smjeni uhapšenog načelnika Ibrahima Hadžibajrića.

- Pozivamo građane da izađu na referendum u nedjelju uprkos licemjernoj politici Trojke! SDA je jedina opozicija u Starom Gradu načelniku Hadžibajriću u kontinuitetu od preko 12 godina, zbog toga smo često plaćali visoku cijenu, ali nijedna cijena nije previsoka za principe kojima smo ostali doslijedni -  naveli su iz SDA, prenosi Avaz.

Kako tvrde ukazivali su na nerad i nezakonite radnje dok su drugi šutjeli zbog interesa i/ili straha od sumnjivih pojedinaca i skupina kojima je "načelnik bio okružen".

- Svi ostali su u nekoj fazi njegove vladavine bili sa njim u vlasti. Danas je to Trojka, čiji je Hadžibajrić bio kandidat i čiji predstavnici sjede u rukovodstvu Općinskog vijeća. Iako poštujemo presumpciju nevinosti u konkretnim pravnim postupcima, Klub SDA je potpisima svojih vijećnika inicirao referendum, a zatim i glasao za njegovo održavanje, tako da je naš stav sasvim jasan na tu temu - naveli su iz SDA.

Pozdravlili su to i to što se Trojka ograđuje od svog kandidata za načelnika, jer Hadžibajrić je bio kandidat tadašnje četvorke (SDP, NIP, NS i NBL), i pozvali su ih da urade isto i sa ostalim načelnicima gradskih općina koje su predložili kroz "Sarajevski dogovor", jer "njihov (ne)rad je elementarna nepogoda koja je zadesila Glavni grad".

U sukobu Hadžibajrića i njegovih dugogodišnjih apartčika, ne želimo birati stranu, jer to su dvije strane iste kovanice.

Čak smatramo da su od načelnika Hadžibajrića za Stari Grad gori samo oni koji su do jučer bili sa njim iako su sve znali, a danas su najglasniji protiv njega", poručili su iz SDA Stari Grad.

Na kraju su pozvali građane da izađu na referendum i glasaju po svojoj savjesti.

- Međutim, uprkos licemjernim politikama i pojedincima koji danas pozivaju na referendum i opoziv načelnika, iako su sve ove godine slijepo pratili načelnika Hadžibajrića i u nezakonitim radnjama prilikom čega su mnogi napravili političke karijere, a neki su se i sumnjivo obogatili, pozivamo građane da izađu na referendum u nedjelju i da glasaju po svojoj savjesti, isključivo u interesu Općine Stari Grad, a ne partikularnih interesa licemjernih pojedinaca - zaključili su iz SDA, prenosi Avaz.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.