28.7.2023. 14:01
0
Misterija je riješena: Objavljeni novi dokazi o Dodikovom desantu na Hvar
Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, ponovio je kako je njegov ured pravovremeno obavijestio MUP Hrvatske o posjeti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

U prilog tome, Ured predsjednika Republike Hrvatske objavio je fotografiju dokumenta kojeg su poslali Upravi za granicu MUP-a 24. jula, dan prije tog planiranog radnog posjeta.

Dokaz su priložili u sklopu novog saopćenja.

- Iz spomenutog maila nedvojbeno se vidi kako je Ured PRH dostavio MUP-u i dopis zaprimljen iz Kabineta gospodina Dodika, sa svim potrebnim podacima. Isto tako, Ured PRH je od MUP-a zatražio da se osigura granična kontrola, što je MUP i učinio, istakli su.

image

Komentarišući Plenkovićeve izjave, kazali su da je on sklon prema tome da se pravi neinformisan i da je navikao samovoljno odlučivati šta jest, a šta nije tema ovisno o svom i HDZ-ovom interesu, zapravo manipulisati.

- Što se tiče leta gospodina Dodika helikopterom do Hvara, odnosno procedure dogovaranja i odobravanja leta, ta je procedura prema zakonu isključivo u nadležnosti Hrvatske kontrole zračne plovidbe. Ured PRH ni na koji način nije bio niti je mogao biti uključen u odobravanje i organizaciju leta, saopćeno je.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.