28.7.2023. 19:00
0
Mandić: Kao najbolji ministar sam postavio rodicu za direktoricu Rada
FOTO: N1
Srđan Mandić, načelnik sarajevske opštine Centar za N1 je govorio i o čistoći grada te šta su za njega kao načelnika kapitalni projekti.

Mandić odgovornost za čistoću grada prebacuje na resorno ministarstvo gdje je, kako tvrdi, dok je on bio na čelu bila puno bolja situacija.

“Bio sam ministar komunalne privrede i sigurno jedan od najboljih i sigurno da sam zbog toga dobio kandidaturu za načelnika, naveo je Mandić, prenosi N1.

Govorio je i o kadrovskim rješenjima dok je bio ministar pa i o Veri Arnautović, direktorici komunalnog preduzeća Rad.

“Ona je moja rodica, to mi se često spočitava. Naša stranka je imenovala Veru Arnautović”, a na pitanje treba li je smijeniti zbog prljavog grada on je rekao:

“Neka je smijene sutra”, te je dodao da treba pitati trenutnog ministra Almira Bečarevića zbog čega je grad prljav, prenosi N1.

“Moja je veća greška što sam ćutao. Ja neću da ćutim, isključiva odgovornost je Hadžiahmetovića i Bečarevića”, istakao je.

Kao načelnik ističe da je Centar dao ogromna sredstva za kupovinu opreme kantonalnim javnim komunalnim preduzećima.

“Još jedino da uzmem da vozim ili da kosilicu da kosim”, naveo je.

Za Mandića su mladi najveći kapitalni projekat u koji ulaže kao čelnik opštine.

Također, Mandić je govorio o opozivu koji je izglasan na Opštinskom vijeću te iznio teške riječi na račun Jasmina Ademovića, sina Kemala Ademovića zamjenika predsjednika Naroda i pravde.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.