8.7.2023. 12:35
0
Mandić poručio Bečareviću: "Preuzimamo vaše poslove jer me stid vašeg nerada"
FOTO: Crna Hronika
Nakon što je ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja KS Almir Bečarević kazao da “ne može ništa uraditi” te je krivicu za neodržavanja grada prebacio na direktoricu KJKP Rad, oglasio se načelnik Općine Centar Srđan Mandić.

Mandić je poručio da je mislio da Bečarević već odavno nije na funkciji dok se jučer nije oglasio i podsjetio ga na to kako on “neutemeljeno i neargumentovano zna da piše ‘saopćenja'”.

“Svojevremeno ste mene, i vladu čiji sam bio član, optuživali za subvencioniranje cijena plina kojim smo, po prvi put, uspješno zaštitili građane od napada tadašnje federalne vlade, ministra i preduzeća u kojem ste radili kao savjetnik.

Naravno, vaša tužba je odbačena. A, onda ste, logično, kad ste zauzeli poziciju ministra, počeli pričati drugu priču i gorljivo zastupati politiku subvencija. Međutim, tada ste bili savjetnik, pa šteta za građane nije bila velika”, rekao je, navodi Crna Hronika.

Mandić je podsjetio Bečarevića da je on ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo te da, kako kaže, ministri ne pišu saopštenja. Ministri treba da rade, to je izvršna vlast.

“Optužiti direktora bilo kojeg preduzeća kao isključivog krivca, kazati kako kao ministar ne možete ništa učiniti je izraz vaše slabosti, neznanja i drskosti. Odstupite ministre, ako niste u stanju promijeniti stvari. Znate li, ministre, da vam je cijeli sektor u kolapsu?

Pitajte mještane Panjine kule zašto VIK nije već osam mjeseci u stanju da završi svoj posao. Na Borku, ministre, već godinu dana rade kanalizaciju, jer nemaju cijevi, pa im mi iz općine pokušavamo pomoći. I tako je na velikom broju lokacija

. Šta je sa javnom rasvjetom? Šta je sa preduzećem Park? Neću više ni ja, kao načelnik općine, primati metke i trpiti kritike zbog vašeg nerada. Dosta je bilo”, poručio je.

(Elmedina H.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.