2.8.2023. 14:39
0
Husić nakon smjene Andelije: "Vrijeme je da se sve stavi na stol"
FOTO: N1
Sinan Husić, predsjednik Sindikata radnika rudnika Federacije BiH, rekao je da je Vlada FBiH donijela ispravnu odluku, kada je dala saglasnost za smjenu Uprave Elektroprivrede BiH na čelu sa Admirom Andelijom, generalnim direktorom.

Husić kaže da je jutros zahtjevana ovakva odluka, kako bi se riješila situacija sa zeničkim rudnicima i kompletnog elektro-energetskog sistema.

“Procesi u RMU Zenica se trebaju i moraju odblokirati tako što ćemo izvrštiti isplatu plate za mjesec juni i pokrenuti sve prouzvodne kapacitete u navedenom rudniku. Mi smo sigurni da će ljudi koji preuzmu odgovornost da rokovode i upravljaju Elektroprivedom, vrlo brzo naći rješenje, jer od toga se ne može pobježi”, navodi Husić.

Husić dodaje da su rudari nekoliko puta bili izigrani. Ova Vlada, smatra on, mora da promjeni pristup.

“Nismo imali puno vremena zbog opšte problematike i jako teških i složenih odnosa na relaciji EP BiH – rudnici FBiH, odnosno uprava i rudari. Krajnje je vrijeme da se sve sa čime se suočavamo stavi na sto, da se analizira tačka po tačka i ako ne budemo iskazali spremnost na puno odgovorniji način da kreiramo sva rješenja koja će na terenu proizvoditi pozitivne rezultate, onda nemamo razloga iskazivati bilo kakav vid optimizma, niti računati na rudnike u ozbiljnijem kapacitetu, kao siguran element u okviru energetskog sektora zu FBiH”, kaže Husić za N1.

Zaključuje kako sve treba dati u ruke struki i cijeli program i proces depolitizirati.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.