8.8.2023. 12:16
0
Murphy i Lakić: Kada se energetska sigurnost politizira, građani plaćaju cijenu
FOTO: Twitter
Ambasador SAD u BiH Michael Murphy sastao se danas u Sarajevu sa federalnim ministrom energetike, rudarstva i industrije Vedranom Lakićem.

- Federalni ministar energetike, rudarstva i industrije Vedran Lakić i ja danas smo razgovarali o važnosti intenziviranja rada u Vladi FBiH na podršci energetskoj tranziciji i ostvarivanju zelenog rasta koji koristi svim građanima. Usvajanje tri zakona o energetskom sektoru u Parlamentu FBiH donijet će revoluciju u ulozi građana u razvoju sektora. Razgovarali smo i o neophodnim zakonima o prirodnom gasu, javno-privatnom partnerstvu, te zajednički izrazili žaljenje što prilika za diversifikaciju snabdijevanja BiH gasom kroz južnu interkonekciju i stvaranje radnih mjesta i ekonomskih prilika nije napredovala kako je zamišljeno. Kada se energetska sigurnost politizira, građani plaćaju cijenu. Radujem se bliskoj saradnji sa ministrom Lakićem kako bismo osigurali da više ne bude propuštenih prilika u budućnosti - poručio je Murphy, naveli su na Twitteru Ambasade SAD, prenosi Avaz.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.