13.8.2023. 14:29
0
Vijeće ministara BiH sutra odlučuje o Danu žalosti zbog zločina u Gradačcu
FOTO: N1
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine sutra će održati vanrednu telefonsku sjednicu s početkom u 9:30 sati. Na dnevnom redu će biti Prijedlog Odluke o proglašenju 16.8. Danom žalosti u BiH, a na inicijativu ministra za ljudska prava BiH Sevlida Hurtića.

Vanredna sjednica održava se nakon stravičnog zločina koji se 11. augusta dogodio u Gradačcu kada su ubijene tri, a ranjene tri osobe.

Podsjetimo, višestruki ubica Nermin Sulejmanović brutalno je usmrtio Nizamu Hećimović i još dvije osobe te ranio tri. Sve osobe je ubio i ranio ciljano, osim policijskog službenika.U kakvim odnosima je bio sa žrtvama pročitajte ovdje.

U Gradačcu je proglašena trodnevna žalost, a na dan ukopa i dženaze ubijenih dan žalosti će biti u Tuzlanskom kantonu i Brčko distriktu, prenosi N1.

(Elmedina H.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.