13.8.2023. 15:15
0
Obilježan Dan sjećanja na fočanske šehide, ubijene i nestale osobe
FOTO: A. Bajramović
Na Karlovom mostu u Foči danas je obilježen Dan sjećanja na fočanske šehide, ubijene i nestale osobe.

Zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović, obratio se prisutnima te je govorio o negiranju genocida.

- Genocid je očigledno bio pomno planiran generacijama unazad i obzirom da su Fočaci koji su preživjeli Drugi svjetski rat, u to vrijeme, primijetili zločince i oznake na kapama, danas imamo situaciju da žrtve nepresuđenog genocida u Foči ne poznaju zločince na ulicama, a to se ne bi smjelo dešavati. Moramo da dokumentujemo sve one koji su počinili bilo kakav zločin nad bilo kojom osobom. Neko mora odgovarati – kazao je Mehmedović, prenosi Avaz.

Dodao je da nikada neće odustati od procesuiranja onih koji su počinili zločine.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.