16.8.2023. 15:10
1
Oružane snage BiH sankcionisale kandidata na osnovnoj vojničkoj obuci nakon incidenta u Pazariću
Oružane snage BiH su, nakon vanrednog događaja na osnovnoj vojničkoj obuci u Centru za osnovnu obuku OSBiH na lokaciji kasarne „Zaim Imamović“ u Pazariću, poduzele neophodne mjere na utvrđivanju relevantnih činjenica i odgovornosti aktera predmetnog događaja.

Iz Ministarstva odbrane BiH ističu da je ustanovljeno da je kandidat na obuci inicijala M. Đ. počinio težu povredu vojne discipline, te je u skladu sa važećim zakonskim aktima donijeto Rješenje o prekidu osnovne vojne obuke i obustavljanja postupka prijema kandidata.

“Oružane snage BiH nastavljaju insistirati na poštivanju Zakona o službi, Etičkog kodeksa ponašanja i ostalih zakonskih regulativa i propisanih procedura od strane svih pripadnika sistema odbrane, te će svaku povredu istih strogo sankcionisati”, saopćeno je iz ministarstva.

Mediji su jučer objavili da je vojnik na obuci u Oružanim snagama BiH napao nožem svog kolegu u kasarni u Pazariću.


(Admir O.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.