16.8.2023. 17:33
0
Otac prenio razgovor sa uhapšenim navijačem: Tata, odavde živ neću izaći. Stavili su me u zatvor s AEK-ovim ubicama
Nastavljeno je premještanje hrvatskih navijača u grčke zatvore. Do sada ih je prebačeno 50. Kako navode tamošnji mediji, 55 bi ih trebalo dobiti premještaj.

Navode da su mjere sigurnosti na vrlo visokom nivou tokom prebacivanja i boravka u zatvorima kako bi se izbjegli incidenti.

Oni su uhapšeni nakon obračuna navijača Dinama i grčkog AEK-a u Atini u kojima je ubijen jedan pristalica grčkog kluba.

Grčko tužiteljstvo provjerava koje su lokacije na mobitelima navijači pretraživali. Prema medijskim napisima, danas bi trebali biti objavljeni rezultati uporedne DNK analize optuženika i žrtve.

Otac jednog od zatvorenih navijača otkrio je što mu je sin rekao prilikom telefonskog razgovora.

“Nazvao me sin iz zatvora, 21 godinu star. Inače smiren dečko. Prvi put u životu vidio sam da je on dosta uznemiren”, rekao je Robert Žiga.

Kaže da mu je sin rekao: “Tata, gledaj, ja odavde živ neći izaći, stavili su me u zatvor s AEK-ovim ubicama.

Čim sam došao, okružili su me, pokazivali su mi da će mi odrezati glavu, govorili su mi da neću jutro dočekati i da ću biti silovan.”

“U tom smislu je tekao razgovor. Zamolio me da poduzmem sve što mogu da ga nekako izoliraju”, dodao je Žiga.


(Admir O.)

Huligani
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.