30.8.2023. 18:39
0
MUP KS iznio razloge zbog kojih je zabranjen skup podrške Dodiku ispred Tužilaštva BiH
Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćili su razloge zbog kojih su odlučili odbiti zahtjev da se ispred Tužilaštva BiH održi skup podrške Dodiku

"Policijska uprava Novi Grad, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, rješavajući po zahtjevu HO 'Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH' za održavanje javnog skupa ispred Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u ulici Kraljice Jelene br. 88, općina Novi Grad, na dan petak, 01. septembar 2023. godine, donijela je Rješenje o zabrani javnog okupljanja, iz razloga neispunjavanja formalnih uslova, kao i iz sigurnosnih razloga", saopćeno je iz MUP-a KS. Dodali su da podnosilac zahtjeva nije ispunio obaveze propisane Zakonom o javnom okupljanju, a koje se, između ostalog, ogledaju u nepoduzimanju naloženih dodatnih mjera, na zahtjev nadležnog policijskog organa.

"Nadležni policijski organ procjenjuje i da bi usljed održavanja predmetnog javnog skupa nastupila stvarna opasnost od narušavanja javnog reda i mira u većem obimu", dodaje se u saopćenju.

Zaključno, u skladu sa članom 16. Zakona o javnom okupljanju, nadležna policijska uprava izdala je rješenje o zabrani održavanja javnog skupa.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.