5.9.2023. 10:57
0
Srednjoškolci iz BiH u Bratislavi na Ekonomskoj olimpijad: Borba za finale
FOTO: Avaz
Srednjoškolci iz Bosne i Hercegovine danas će predstavljati našu zemlju na internacionalnoj Ekonomskoj olimpijadi koja se od 4. do 6. septembra održava u Bratislavi, glavnom gradu Slovačku.

Jaka konkurencija
BiH u Slovačkoj predstavljaju Emina Hodžić iz Fojnice, Sead Gakić iz Konjica te Lana Komšić, Sara Čengić i Asad Grabovica iz Sarajeva.

Oni su, nakon tri kruga takmičenja, u konkurenciji od preko 600 učenika iz cijele BiH, na finalnom takmičenju zauzeli prvih pet pozicija, čime su su se kvalifikovali na internacionalno takmičenje Ekonomske olimpijade.

Na ovogodišnjoj Ekonomskoj olimpijadi učestvuju 33 zemlje iz cijelog svijeta.

Pismeno testiranje
U utorak će takmičari imati pismeno testiranje, a 10 učenika s najboljim rezultatom plasirat će se u finale takmičenja koje je na programu sutra.

Emini, Sari, Lani, Asadu i Seadu poželimo puno sreće na takmičenju i da dostojno predstave našu zemlju, prenosi Avaz.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.