18.9.2023. 14:39
1
Mlada žena koju je u Turbetu pretukao suprug pred njihovom bebom: Dobila sam tri udarca šakom u oko, krv mi je tekla iz nosa
Loše sam i dalje, oko i glava me svakodnevno bole, ali proći će s vremenom, ako Bog da, rekla je Fetahi.

Loše sam i dalje, oko i glava me svakodnevno bole, ali proći će s vremenom, ako Bog da, kazala je na početku ispovijesti za portal "Avaza" Melika Fetahi, koju je 13. septembra u mjestu Turbe Kod Travnika suprug Mirsad Hidanović brutalno pretukao pred njihovom 19-mjesečnom bebom.

Slučaj je prijavljen policiji koja je privela nasilnika, ispitala ga i pustila nakon što mu je Sud izrekao zabranu približavanja žrtvi. O motivu napada Melika kaže:

Trpjela psihičko nasilje

- Htjela sam ići kod nane sa svojom mamom, a u toj kući stanuje moj amidžić i on je ljubomoran na njega. Zbog toga sam dobila tri udarca šakom ispod oka. Tukao me po glavi i tijelu, krv mi je tekla iz nosa, nanio mi je teške povrede - kazala je za portal "Avaza" Melika.

Prije fizičkog napada ova mlada žena trpjela je i psihičko nasilje u braku.

- Stalno je bilo psihičkog nasilja, otkako sam se udala. Dvije i po godine trpjela sam to, ali sve sam mislila da će se promijeniti, jer je govorio da će se promijeniti i biti bolje. Što se tiče fizičkog nasilja, bilo je gurkanja, ali nikad nije došlo do ovoga da imam masnice ispod oka i ovolike bolove – kaže Melika Fetahi.

Ona i njena beba sada su sigurne kod njenih roditelja.

- Kod roditelja sam dok mi ne prođu povrede, podnijet ću zahtjev za rastavu braka – kazala nam je ova hrabra mlada žena.

- Doživjela sam takvu grozotu od svog muža, ne mogu promijeniti stanje i postupke koje žene doživljavaju svakoga dana od svojih muževa, ali ne mogu šutjeti - odlučna je da o svemu javno progovori.

Poruka mladim ženama

Uputila je poruku svim ženama da, u kakvoj god da su situaciji, javno istupe i ne šute o svojim problemima.

- Šutnjom se problem nikada neće riješiti. Želim zahvaliti svima koji su mi do sada pružili podršku - navela je Melika.

- Nakon ovog što sam doživjela od osobe za koju sam mislila da ću s njom život čitav provesti, od osobe s kojom sam porodicu osnovala i svega što sam s njim proživjela u onim teškim, a i dobrim trenucima, shvatila sam da čovjek nikad nije siguran koga ima pored sebe. Djevojke, pazite koga birate za svoje supruge, ako popuštate kroz probleme, pa čak i one sitnice za koje mislite da nisu bitne, vjerujte mi da su bitne – poručila je Melika, koja se javno oglasila na društvenoj mreži Facebook.

(Mubina Lj.I.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.