20.9.2023. 9:59
0
Salko Zildžić se trenutno nalazi u pritvoru u Užicu: Angažovao advokata iz Srbije. Ramo Isak kazao da će preduzeti korake kada se dobije zvanična informacija o hapšenju
Federalni zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) Salko Zildžić lišen je slobode na graničnom prijelazu Bajina Bašta i trenutno se nalazi u pritvoru u Užicu, potvrđeno je za Faktor iz izvora bliskog Zildžiću.

Prilikom ulaska u Srbiju Zildžiću je u automobilu pronađen pištolj, za koji ima dozvolu u Bosni i Hercegovini.

Zildžić je krenuo preko granice da se vidi s nekim poznanicima u Bajinoj Bašti, a zaboravio je da u automobilu ima oružje.

On je trenutno u pritvoru, a također je rečeno da je angažirao advokata iz Srbije.

Ambasador BiH u Srbiji Aleksandar Vranješ za Faktor je potvrdio da nema zvaničnu informaciju o hapšenju Zildžića.

“Nemamo zvaničlnu informaciju da je izvršeno privođenje niti je navedeni državljanin zatražio konzularnu pomoć ambasade”, rekao je ambasador Vranješ.

Predsjednik Komisije za sigurnost Zastupničkog doma Federacije Bosne i Hercegiovine Dragan Mioković kaže da je već pripremljen akt koji će biti upućen relevantnim adresama u FBiH i državi.

“Tražit ćemo da se državljanin BiH i član parlamenta i član Komisije za sigurnost gospodin Zildžić pokuša što prije vratiti u BiH, ne ulazeći u meritum kompletnog problema, to neka rade relevantne institucije. U direktnom sam kontaktu s ministrom unutrašnjih poslova Ramom Isakom i sve što radim kao predsjednik Komisije, radit ću u koordinaciji s njim”, rekao je Mioković za navedeni medij.

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak za isti portal je rekao da se ministarstvo zvanično obratilo Ministarstvu vanjskih poslova BiH i čeka potvrdu informacije o hapšenju i dodatne detalje.

“Nakon što dobijemo zvaničnu informaciju o hapšenju i pojašnjenje okolnosti, onda ćemo poduzeti određene korake” rekao je Isak.

Iz SDA za sada niko nije zvanično potvrdio da je Zildžić lišen slobode niti su se o ovom slučaju zvanično oglašavali.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.