28.9.2023. 9:26
0
NiP Centar: "CIK-u i Tužilaštvu Kolegij Vijeća poslao dokumentaciju zbog sumnji u opstrukcije referenduma"
Članovi Kolegija Općinskog vijeća Centar, a među kojima i vijećnici Naroda i pravde, na sjednici ovog radnog tijela su usvojili Zaključak kojim su pozvali pet nadležnih institucija da utvrde da li je bilo opstrukcija u dosadašnjem provođenju postupka opoziva načelnika Općina Centar, a za šta ih optužuje upravo načelnik u opozivu, stoji u saopćenju Naroda i Pravde Centar.

Komisija za provođenje opoziva dostavila prvi Izvještaj Centralnoj izbornoj komisiji o svom radu i aktivnostima na pripremama za izajašnjenje građana, te ga proslijedila Kolegiju Općinskog vijeća Centar.

S obzirom da je u Izvještaju naveden niz načelnikovih postupaka koji se mogu smatrati i opstrukcijama, Kolegij OV Centar jednoglasnom vijećničkom podrškom je usvojio zaključak da se ovaj izvještaj proslijedi i Tužilaštvu KS, Uredu za borbu protiv korupcije KS, te Upravnoj i Budžetskoj inspekciji Kantona Sarajevo od kojih je zatraženo da svi oni iz svojih nadležnosti ispitaju da li je bilo nepravilnosti, a ako jeste s čije strane.

Svi članovi Kolegija podržali navedeni zaključak, osim sekretarke Općine koja je bila protiv.

U iščekivanju odgovora nadležnih institucija, načelnik u opozivu svaki dan novim spinovima o navodnoj nesposobnosti Komisije bombarduje javnost.

I NiP Centar poziva načelnika da omogući građanima njihovo demokratsko pravo da se izjasne i iznesu svoj stav o njegovom radu, te traže da baš oni daju posljednju riječ o radu načelnika, stoji u saopćenju. 

(Erna H.) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.