4.10.2023. 17:51
0
Obuća: Nećemo dozvoliti da BPK Goražde postane predmetom potkusurivanja oktroisane Vlade FBiH
Bivša premijerka BPK Goražde i aktuelna delegatkinja u federalnom Domu naroda Aida Obuća oglasila se saopštenjem nakon što se u medijima pojavila informacija da Vlada FBiH namjerava usvojiti odluku kojom će sredstva namijenjena za izgradnju brze ceste Prača-Goražde umanjiti za više od 10 miliona KM.

"Takvim postupkom ne samo da kadrovi Trojke, pored svih navedenih i evidentno deklarativnih obećanja pokazuju svoju nebrigu prema našem kantonu, već i ugrožavaju realizaciju postojećih, ali i svih budućih radova na ovom za naš kanton ključnom projektu.

Naime, ukoliko Vlada, na prijedlog ministrice, usvoji ovakvu odluku, doći će do ugrožavanja realizacije aktuelnog tendera Autocesta Federacije BiH za nastavak izgradnje tunela Hranjen kao i cjelokupnog projekta.

Postavlja se pitanje da li je na sceni dogovor HDZ sa strankama Trojke, a na štetu BPK Goražde.

Napominjem da je nedavno nemarom oktroisane Vlade FBiH ali i Vlade BPK Goražde izgubljeno više od 8,5 miliona KM investicija za naš kanton, zajedno s ovim današnjim podatkom našem kantonu će biti oduzeto više od 18 miliona KM investicija.

SDA će reagovati na ovo ponašanje i neće dozvoliti uništavanje našeg kantona, zarad političkog potkusurivanja vladajućeg režima", napisala je Obuća na društvenim mrežama.



Prema informaciji koju su danas prenijeli pojedini mediji, izmjenom odluke o usvajanju programa utroška sredstava "Kapitalni transferi javnim preduzećima - transfer za izgradnju autocesta, brzih cesta, magistralnih i drugih cesta, dio novca je preraspoređen iz Goražda u Hercegovinu, u svrhu izgradnje ceste Mostar - Široki Brijeg - Granica RH.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.