6.10.2023. 12:19
0
U bunaru u Brčkom nisu pronađeni posmrtni ostaci
Potraga za posmrtnim ostacima žrtava proteklog rata u dvorištu privatne kuće na lokalitetu Meraje u Brčkom koja je trajala dva dana, okončana je bez rezultata.

Kako je potvrdila Emza Fazlić, glasnogovornica Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine, u bunaru nisu pronađeni posmrtni ostaci, prenosi N1.

Sumnjalo se da se na tom lokalitetu nalaze ostaci dvije žrtve bošnjačke nacionalnosti. Informaciju je dala vlasnica bunara.

Na mjesto događaja su dolazili i članovi porodica u nadi da će biti pronađeni posmrtni ostaci njihovih najmilijih za kojima tragaju već tri decenije.

Podsjetimo, krajem septembra su nekompletni posmrtni ostaci jedne žrtve proteklog rata ekshumirani u dvorištu porodične kuće Nebojše Mraovića u Brčko distriktu, tačnije ispod fontane. Jezivi slučaj dospio je u javnost nakon što Mraović prijetio svojoj supruzi i djetetu “da će završiti u fontani”.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.