11.10.2023. 14:48
0
Profesor Dženan Skelić traži od SDP-a da mu vrati 1.000 KM: Trebaju mi novci jer mi je puno gore od kada smo došli na vlast nego dok nismo bili
Profesor doktor Dženan Skelić, predavač na Univerzitetu Zenica, psiholog, novinar i kolumnista, zaratio je sa Socijaldemokratskom partijom.

Ovaj zagovornik socijaldemokratije prvo je jučer zatražio da mu SDP vrati pare.



Skelić je prije općih izbora podržavao ovu partiju i njene kandidate. 

Potom je SDP u Zeničko-dobojskom kantonu formirao Vladu sa Bosansko-hercegovačkom inicijativom Kasumović Fuad.

Ta je većina na poziciju premijerke postavila Amru Mehmedić.

Onda su uslijedile sve veće svađe koalicionih stranaka i - Vlada je danas oborena. 

Skelić je pozdravio taj čin.

Oštro je prozvao predsjednika Kantonalnog odobra SDP Zeničko-dobojskog kantona: 

"Lažni druže Batane, Mladen Simic je za tebe neusporediva moralna vertikala. Iako ničime nije zgriješio loš rezultat SDP-a na opštim izborima Mladen je dao neopozivu ostavku preuzimajući,, na sebe teret odgovornosti kao pravi lider. Ti Batane si obična amoralna gnjida, koja je sa šoferom Subašom uništila socijaldemokraciju u ZeDo kantonu pri čemu igraš farsu sa lažnim nuđenjem ostavke kantonalnom odboru u kojem će tvoji ljudi odbiti istu. Fuj", napisao je na svom Facebooku.

"Batan" je, inače, predsjednik KO SDP ZDK Mirsad Mahmutagić. I uopće mu "ne cvjetaju ruže". Iako je nastojao napraviti svoju većinu i izabrati vladu bez Kasumovićeve stranke, ali i SDA, to mu nije pošlo za rukom. SDA se pokazala i bržom i pametnijom/lukavijom. Pokrenuta mu je procedura za smjenu s pozicije načelnika Maglaja, a podignuta je optužnica protiv njega zbog nesavjesnog rada u službi. 

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.