12.10.2023. 13:55
1
Osmi dan izgradnje tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica: “Čekamo 50 godina" - i još 50 da se izgradi?
FOTO: Source/N1 arhiv
Dugo očekivana izgradnja tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice počela je 4. oktobra i trajat će 18 mjeseci.Tramvaj će se kretati od Ilidže, preko Butmira i Sokolović Kolonije, do Hrasnice. Čekalo se više od pet decenija, kazali su građani.

Novac je osiguran kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj. Izgradnja će koštati 50 miliona maraka. Investitor je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo. Tramvajska pruga prema Hrasnici je prvo proširenje pruge u Sarajevu od 1962. godine.

„O ovom projektu samo se pričalo 40 godina. Mi smo obećali građanima i ispunjavamo još jedno obećanje“, kazao je antonalni ministar saobraćaja Adnan Šteta.

Ukupna dužina tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice bit će 13 kilometara u oba smjera sa po deset stanica, također, u oba smjera. Okretaljka će biti u Hrasnici kod Famosa.

Provjerili smo danas kako napreduju radovi na izgradnji tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica. Međutim, ono što smo zatekli na gradilištu jeste ograđeno mjesto na kojem je bager prije nekoliko dana iskopao malo površinskog sloja, što se može uočiti i na slikama. Fotografije su nastale 12.10. u 13:15 časova. 






Poslali smo upit kantonalnom ministarstvu saobraćaja, a kazali su sljedeće: 

''Realizacija projekta izgradnje tramvajske pruge Ilidža-Hrasnica odvija se prema planu. Projekat je počeo sa realizacijom 4.10., prije osam dana, tako da je projekt u početnoj fazi. Dosta proceduralnih aktivnosti provodimo, tako da je sve onako kako smo planirali. Rok za izgradnju je 18 mjeseci''.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.