20.10.2023. 18:46
0
Bećirović: Zaključci mogu biti formulisani i na način da Cvijanović neće moći povući nikakav veto
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović reagirao je nakon održane sjednice Narodne skupštine RS na kojoj su poslanici podržali veto članice Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović i odluku Bećirovića i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića za usvajanjem zaključka o tome da je RS udarila na ustavni poredak BiH, kao i na Dejtonski mirovni sporazum.

Bez šutnje
 - Skupština bh. entiteta RS mora znati da u državnim organima Bosne i Hercegovine postoje ljudi koji neće šutjeti pred pokušajima rušenja države Bosne i Hercegovine - napisao je Bećirović u opisu video obraćanja koji je objavio na Facebooku.

Poručio je da današnja sjednica NSRS nema nikakav ozbiljan učinak. 

- Zaključci koje sam predložio u Predsjedništvu BiH u julu ove godine postigli su očekivane rezultat. Zaključci su došli na adrese na koje su trebali doći i zato je ovo pirova pobjeda entiteta RS - rekao je Bećirović.

Dodao je da cijela domaća, i međunarodna zajednica informisana o antidejtoskim aktivnostima koje dolaze iz bh. entiteta RS te da to ne može sakriti nikakva entitetska skupština.

Naglasio je i da je ovo poruka da u državnim organima BiH neće biti šutnje pred pokušajima razbijanja države.

Povlačenje veta
- Ovo je i signal da zaključci mogu biti formulisani i na način da Željka Cvijanović neće moći povući nikakav veto. Osim što ne razumiju svrhu zaključaka, oni ne razumiju ni poruke demokratskog svijeta. Vrijeme je da Dodik i njegovi saradnici postave sebi neka pitanja - poručio je Bećirović.

Spomenuo je sve dosadašnje sankcije koje su uvedene čelnicima RS te je upitao Dodika da li je moguće da je samo on upravu, a da cijeli demokratski svijet griješi.

- Da li je moguće da cijeli demokratski svijet griješi, a da su samo upravu Dodik i njegovi sljedbenici. Ipak ono što je novina jeste da su poslije dugo vremena u političkoj defanzivi, do sada su naučili samo da prijete, za razliku od njih mi ćemo se ponašati odgovorno i ozbilno - naglasio je Bećirović, prenosi Avaz.


(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.