10.11.2023. 17:22
0
Mostarski studenti organizirali humanitarni bazar za Gazu
Studenti Fakulteta informacijskih tehnologija Univerziteta "Džemal Bijedić" organizirali su humanitarni bazar "Današnju kafu dajem za Gazu".

Bazar je bio posjećen od mnogih studenata, profesora, učenika srednjih i osnovnih škola te građana ne samo iz Bosne i Hercegovine, već i iz susjednih država, saopćeno je s mostarskog fakulteta. Studenti su doprinijeli bazaru pripremom raznih jela i pića, a posjetitelji novčanim donacijama. 

Studenti Tarik Kreso i Ilma Zuko zajedno s mentorom, uložili su trud u stvaranje web-stranice za praćenje donacija u stvarnom vremenu, osiguravajući tako potpunu transparentnost i povjerenje posjetitelja.

Za veliki odziv na bazar zaslužna je studentica Adna Čušić koja se potrudila za promociju, privlačeći pažnju velikog broja ljudi.

Bazar je trajao sedam sati te je u tom periodu prikupljen iznos od 4.087,15 KM, koji će biti uplaćen na račun udruženja Palestinske zajednice u BiH i bit će iskorištena u svrhu pomoći narodu Palestine, prenosi SB.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.