14.11.2023. 11:27
0
Vatrogasac bacao baklje na navijače Zrinjskog? Gradsko vijeće Mostara traži disciplinski postupak
FOTO: Screenshot/Bljesak.info
Susret Zrinjskog i Veleža u 14. kolu BiH Premier lige u Mostaru su obilježili veliki neredi. A, to je bila tema i Gradskog vijeća koje zasjeda u Mostaru.

Kako javlja Bljesak, upućena je vijećnička inicijativa da se pokrene disciplinski postupak protiv vatrogasca koji je sinoć na utakmici između HŠK Zrinjski i FK Velež bakljom gađao navijače Zrinjskog.

Vijećnik Goran Bošnjak na nastavku današnje 37. sjednice Gradskog vijeća, uputio je inicijativu gradonačeliku i šefu za Civilnu zaštitu i vatrogastvo.


Mediji jutros pišu kako se čini i da se vatrogasci na utakmici nisu ponašali profesionalno, na sinoćnjoj utakmici dijeleći snimke gdje se vide kako vatrogasci gađaju bakljama tribine.

Velež je slavio s 3:0, ali to je palo u drugi plan jer je susret dva puta prekidan. Prvi puta prekid je uslijedio jer su se navijači gostujućeg Zrinjskog potukli sa zaštitarima i policijom. Nered je trajao 15 minuta, a sudac je za to vrijeme poslao igrače u svlačionice. Drugi prekid trajao je kraće, a on je uslijedio zbog transparenta navijača Veleža na kojem je bio kukasti križ, ustaško U, Davidova zvijezda i muško spolovilo.

(Aldin B.)




0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.