15.11.2023. 11:36
0
Igor Crnadak zatražio od MUP-a RS-a da informiše Odbor za sigurnost NSRS-a: Sedam dana ni traga odbjeglom pedofilu
FOTO: n1
Šef kluba zastupnika PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a Igor Crnadak zatražio je od MUP-a tog entiteta da u najkraćem roku informišu Odbor za sigurnost NSRS-a o slučaju bjekstva osuđenika Ivice Miškovića (64) iz zgrade Osnovnog suda Banja Luka, prenosi Faktor.

Crnadak je zatražio da MUP RS-a dostavi informacije o svim preduzetim mjerama do sada - da li su blokirani izlazi iz grada nakon bjekstva, koliko je vozila kontrolisano, da li su izvršeni pretresi na određenim lokacijama i slično.

Crnadak je dodao da je, ako to bude procjena nadležnog odbora, potrebno održati i zatvorenu sjednicu Narodne skupštine RS-a, gdje bi se zastupnicima, bez prisustva javnosti, predstavili svi detalji slučaja.

Mišković je 7. novembra oko 14.30 sati pobjegao iz zgrade Osnovnog suda Banja Luka neposredno nakon što je u ovom sudu osuđen na četiri godine zatvora zbog obljube devetogodišnje unuke. Za Miškovićem je raspisana potjernica. Zbog ovog slučaja suspendovana su dvojica sudskih policajaca.

Crnadak je podvukao da ovaj slučaj mora biti prioritet, a da javnost mora znati da li je bilo propusta i ko je za njih odgovoran.

- Već sedam dana MUP RS-a nije uspio da uhvati bjegunca, niti su na bilo koji način informisali javnost o toku potrage i mogućem kretanju ovog opasnog kriminalca - istakao je Crnadak.

Naveo je da sve to posebno zabrinjava jer se radi o starijoj osobi, "sa ugrađenim vještačkim kukom koji se otežano kreće i koji je bijeg izveo usred dana u centru Banje Luke".

- Nedopustiva je nonšalantnost i nedostatak odgovornosti kod svih nadležnih institucija u RS-u po pitanju ovog slučaja - zaključio je Crnadak.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.