17.11.2023. 12:44
0
Ambasada Rusije u BiH o sankcijama za porodicu Dodik: "Goodbye, Amerika"
FOTO: Avaz
SAD pljuju po međunarodnom pravu, po Dejtonskom mirovnom sporazumu u BiH zarad svojih "mitskih pravila, na kojima je zasnovan svijet" i to je svima jasno, saopćeno je danas iz Ruske Ambasade u BiH.

- Obratili smo pažnju na još jednu porciju destruktivnih sankcionih mjera SAD u smjeru njegovog suprotstavljanja "malignom utjecaju Rusije". Kao što pokazuje praksa, sankcije se uvode i protiv očeva, i protiv djece. Uskoro treba da očekujemo sankcije protiv mrtvih i još nerođenih. Takvo je sankciono ludilo - navodi se u saopćenju.

Ističu da je najneobičnija stvar da se sankcije uvode navodno zbog kršenja međunarodnog prava.

- Sankcije se usvajaju pod izmišljenim izgovorima, koji odražavaju glavnu stvar – da svim sredstvima sačuvaju jednopolarni svijet i svoj globalni monopol u uslovima, kada SAD već nisu sposobne za poštenu tržišnu konkurenciju - navodi se u saopštenju.

Ističu da Washington pokušava natjerati ih svijet da voli – posredstvom bombardovanja, širenja virusa, ucjena i podmićivanja.

- I, naravno, sankcija. Ali, kao što je poznato, "ljubav se ne može kupiti". Zato sve više ljudi govore i još više će reći "Gudbaj, Amerika" - zaključili su u saopćenju.



(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.