20.11.2023. 10:44
0
Ambasada Rusije u BiH reagirala na izjave Jensa Stoltenberga: Nešto nije u redu sa logikom. Govori o destabilizirajućem utjecaju Rusije, a pozdravlja odluku...
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je nakon sastanka sa delegacijom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine kazao na konferenciji za medije kako je zabrinut zbog retorike podjela u našoj zemlji.

Također je istaknuo kako je zabrinut i zbog vanjskog utjecaja, a prije svega utjecaja Rusije.

Odmah je uslijedila i reakcija Ambasade Rusije u BiH.

“Generalnom sekretaru NATO-a, izgleda, nešto nije u redu sa logikom. S jedne strane, govori o destabilizirajućem utjecaju Rusije. S druge, pozdravlja jednoglasnu odluku u Savjetu bezbjednosti UN-a o produžetku misije „Althea“, koju smatra stabilizirajućim faktorom. Kao što je poznato, Rusija je principijelno podržala ovu odluku. Pitanje je – kakav je, ipak, Rusija faktor u Bosni i Hercegovini, koju smatra prijateljskom zemljom?”, navodi se u saopćenju.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.