20.11.2023. 10:49
0
Apel za pomoć u liječenju Nedima Čipuljića kojem je potrebna operacija tumora na mozgu
Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Nedima Derljića iz mjesta Čipuljić kod Bugojna koji ima pet tumora na mozgu i za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17014. Pozivom se doniraju dvije KM, a broj je jedinstven za sve bh. telekom operatere.

Nedim se od 13. godine bori sa recidivnim tumorima na mozgu. Do sada je imao sedam operacija mozga i lijevi dio lobanje mu je odstranjen. Ovih pet tumora koje trenutno ima utiču mu na vid, govor i onemogućavaju normalan život i privređivanje za porodicu.

Za još jedan u nizu operativnih zahvata, ovaj put u Istanbulu, potrebno mu je 24.000 eura. Prvobitna cijena koju je Nedim dobio za operaciju je bila 29.000 eura, ali je naša organizacija dobila popust od 5.000 eura, poručuju iz Pomozi.ba.

Ovaj 32-godišnjak živi sa suprugom i majkom, oca je izgubio davne 1995. godine. On i njegova majka se od njegovog ranog djetinjstva sami bore kroz život, a Nedimova majka nikada neće zaboraviti dan kada je njen sin došao kući iz škole žaleći se na glavobolju, a odmah potom mu je dijagnosticiran tumor na mozgu.

Da Nedim pobijedi ovu bolest za svoju majku i suprugu, osim poziva na broj 17014 možete mu pomoći i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.