14.12.2023. 18:00
0
Delić razgovarao sa Sattlerom o EU pomoći i zakonima koji uskoro idu u proceduru
FOTO: Federalno ministarstvo rada i socijalne politike
Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić sastao se danas sa ambasadorom EU delegacije u BiH Johannom Sattlerom s kojim je razgovarao o nedavno provedenom javnom pozivu za dodjeu EU pomoći energetski ugroženim domaćinstvima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Ministar je upoznao ambasadora sa svim izazovima sa kojima se tim koji je radio na ovom javnom pozivu susreo, te istakao da je zahvaljujući podršci UNDP-a koju je također obezbijedila EU, zadovoljan urađenim do sada.

Ostalo je još, kako je naveo ministar ambasadoru, da se pristigli prigovori pregledaju i unesu potencijalne izmjene, nakon čega će Vlada FBiH donijeti Odluku o konačnoj listi kvalificiranih domaćinstava sa pojedinačnim i ukupnim iznosom utroška sredstava koja će biti doznaćena općinama i gradovima na osnovu sačinjene konačne liste kvalificiranih domaćinstava.

Ministar i ambasador razgovarali su i o reformskim zakonima iz resora koji će uskoro biti pušteni u proceduru usvajanja, a od primjene ovih zakona očekuju se reforme u oblasti zapošljavanja i  sistemu socijalnih usluga.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.