21.12.2023. 14:00
0
Ništa od smjene ministra Zukana Heleza: Povučena inicijativa zastupnika
Inicijativa zastupnika za smjenu ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza u Vijeću ministara BiH je povučena.

To je saopćeno na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Prethodno su inicijativu za "rekonstrukciju Vijeća ministara BiH" podnijeli Sanja Vulić, Obren Petrović, Nebojša Radmanović, Ljubica Miljanović, Milorad Kojić, Milan Petković, Miroslav Vujičić i Čedomir Stojanović.

"To je dio dogovora, da se ne bavimo smjenama u Vijeću ministara, nego da se dogovaramo o stvarima koje su do nas u Parlamentu, kad je u pitanju evropski put BiH", rekao je SDP-ov poslanik Saša Magazinović, Helezov stranački kolega.

Potom se javila Sanja Vulić (SNSD), jedan od potpisnika zahtjeva za smjenu, koja je pojasnila zašto je grupa zastupnika iz RS, na čelu sa njenom strankom, odustala od inicijative.

"Odluku o povlačenju inicijative smo donijeli nakon konsultacija i informacija koje smo saznali u posljednjih 24 sata", rekla je Vulić, dodavši da je "Tužilaštvo formiralo predmet i da nema potrebe da se oni međusobno na Parlamentu raspravljaju".

Opozicioni poslanik Branislav Borenović (PDP) ovu je odluku SNSD-a protumačio kao novu "trgovinu".

Inače, u obrazloženju inicijative se, između ostaloga, navodi da su izjave koje je "Helez davao i daje u svojstvu ministra odbrane izazivale i nastavljaju da izazivaju u javnosti neopravdanu i nepotrebnu paniku i strah, kako kod građana tako i kod akademske i stručne javnosti".

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.